Aktivera din katt

Om du har en katt hemma är det viktigt att du aktiverar den regelbundet. Detta är viktigt inte bara för kattens fysiska hälsa, utan även den mentala. Och det finns flera olika sätt att göra detta.

Leka med leksaker

Kattleksaker kommer i alla möjliga roliga varianter idag och det är bra att ha ett antal olika hemma. Många kanske direkt tänker på leksaker som de själva använder aktivt för att leka med katten. Och medan de alltid är ett bra alternativ och ett perfekt sätt att spendera tid tillsammans med din kan, är det även bra att ha leksaker som katten kan leka med helt själv. De kommer komma till bra användning när både husse och matte är på jobbet.

Leta efter mat

Att ställa fram mat till katten är självfallet en viktig daglig rutin. Men det kan också vara roligt och spännande för katten att få leta och hitta sin mat emellanåt. Detta bör dock göras med torrfoder och inte blötmat. Du kan placera ut några foderkulor här och var, som på en fönsterbräda, uppe på en bokhylla, ovanpå klösträdet och liknande.

Skapa spännande krypin

Som all kattägare vet älskar ju katter att ta sig in i alla möjliga trånga utrymmen. Och du kan se till att den titt som tätt får nya utrymmen att utforska genom att exempelvis ställa fram tomma lådor och pappåsar. Du kan även kombinera detta med det ovanstående tipset om att gömma bort lite mat så får de sig en trevlig överraskning när de utforskar hemmet.