Aktiviteter med hunden

Du som är hundägare vet nog sen tidigare att din hund behöver aktiveras för att må bra. Det är lätt hänt att man håller sig till samma sträcka för alla promenader, i längden så kan det bli ganska tråkigt, både för dig och för hunden. Det många glömmer bort efter det att hunden blivit vuxen är det fortfarande går att lära den nya saker. Kanske kommer det från det gamla uttrycket “ Man kan inte lära gamla hundar sitta”. Vi tänkte tipsa om fler sätt du kan aktivera din hund på!

Lägga godis på nosen

För denna övning så krävs det att hunden redan klarar av att sitta och vänta på ett “varsågod” innan den äter. Hur börjar man då en sån här övning? Inledningsvis så kan man be hunden att sätta sig och sedan lägga lite framför den. Låt hunden vänta en stund och säg sedan “varsågod”. Nästa steg är att lägga godiset på framtassarna och sedan låt hunden vänta som vanligt tills du ger tillåtelse att äta. Funkar detta bra? Då kan du gå vidare till att lägga godiset på hundens nos. Be hunden vänta och säg sedan varsågod, precis som innan. Bli inte förvånad om hunden redan klarar av att snärta av godiset från nosen och fånga det i munnen! Kom ihåg att den här typen av övningar kräver tålamod och från dig och koncentration från hunden.

Valp eller unghund? -Prova en kurs!

Som tur är så anordnas valpkurser praktiskt taget i hela landet. En av fördelarna med valpkurser är att det oftast sker i grupper. Det gör att din valp socialisera med andra valpar vilket också är väldigt viktigt. Även du som ägare får lära dig en hel del på dessa kurser, så både du och hunden har att vinna på detta.