Förbered inför första kattungen

När hushåll skaffar sitt första husdjur faller valet ofta på en kattunge. De är söta, kräver inte promenader och älskar att gosa med sina ägare. De är i mångt och mycket lättsamma husdjur och passar bra i olika miljöer. Men du behöver göra en del förberedelser och lite shopping innan du kan välkomna din nya familjemedlem.

Shopping

Det finns en hela del prylar som krävs för att ta hand om kattungen. Supercat är en onlinebutik med stort utbud där du kan hitta alla saker du behöver till kissen, de har snabba leveranser och erbjuder fraktfritt när du handlar för med än femhundra kronor. Och för första husdjuret, när du inte har några produkter alls, kommer du säkerligen att få hem produkter utan att behöva betala för frakten. Några av sakerna som krävs är:

  • Kattlåda – gärna två så katten kan välja toalett
  • Mat- och vattenskålar – de ska inte stå bredvid varandra. Katter äter inte på samma ställe som de dricker
  • Borste – alla katter behöver få pälsen borstad men framförallt långhåriga katten kräver mycket pälsvård
  • Leksaker – köp några olika varianter för att se vad kattungen gillar mest
  • Klosax – om du har en innekatt behöver du klippa klorna på den minst varannan vecka

Andra förberedelser

Hämta gärna katten i samband med att du kan ta ledigt i några dagar eller under semestern. En kattunge ska inte lämnas ensam hela dagarna innan den har vant sig vid sin nya miljö och känner sig trygg. Helst av allt ska kattungen ha en kattkompis om det inte finns någon som är hemma på dagarna. Att ha två katter är inte så mycket dyrare eller svårare än att ha en.