Hitta bra hundfoder till din fyrbente vän

Som hundägare är det inte alltid lätt att veta vilket foder du ska välja till din hund. På marknaden finns det massor av märken och du kan välja mellan färskfoder, torrfoder eller fryst mat. Eftersom endast det bästa är gott nog åt din fyrbente vän kommer vi att hjälpa dig med vad du ska tänka på innan du väljer foder.

Din hunds energiförbrukning

Om din hund lever ett aktivt liv med många långpromenader eller du använder din hund till jakt har din hund ett ganska stort energibehov och behöver ett foder som fyller det behovet. Lever din hund ett mer stillsamt liv är det viktigt att din hunds torrfoder är anpassat för det.

Fodrets innehåll är viktigt för hundens hälsa

Många hundar är allergiska eller överkänsliga mot vissa ämnen som ingår i hundfoder. Läs därför innehållsförteckningen noga på det foder du är intresserad av. Hundens foder kan spela stor roll för hälsan och det är viktigt att fodrets innehåll matchar hundens behov. Var också noga med att följa rekommendationer om mängd som står på förpackningen då hunden kan gå upp i vikt eller bli undernärd om du inte ger rätt mängd foder.