Värna om ditt djurs hälsa

Hos alla levande individer spelar hälsa en stor roll, så också hos människans bästa vän hunden. Det är viktigt att vara uppmärksam på din hund, lär dig hur din hund beter sig och hur pälsen ser ut när den mår bra. Det gör det mycket lättare att snabbt upptäcka när något i hundens hälsa försämras. Det är också bra att du som hundägare har koll var och hur du kontaktar närmaste veterinär.

Kan hundmaten vara en hälsorisk?

Hundens mat består oftast av torr- eller våtfoder som köps färdigt. Familjens middagsrester är inte bra hundmat. Den köpta maten innehåller oftast alla näringsämnen hunden behöver och de flesta hundar mår bra av den. Att byta ut maten är något du dock bör göra långsamt för vissa djur. Hundar kan reagera dåligt på att du gör en för stor förändring för snabbt även när du väljer ett mer hälsosamt alternativ.

Värme

En annan stor hälsorisk för hunden kan vara värme. En hund kan inte svettas på samma sätt som människan och blir därför lätt överhettade. Tänk på att alltid ha med vatten och möjlighet till skugga åt hund om du måste ha den med. Även om du njuter av solen och värmen så mår faktiskt din hund bättre hemma i ett svalt rum i lägenheten eller villan.